Tietoa meistä

Kapotek lyhyesti

Olemme tuotantolaitteiden maahantuoja. Toimintaamme kuuluu myös omaa valmistusta. Olemme erikoistuneet kuiva- ja märkäseulontaan, erilaisiin mekaanisiin kuljetinratkaisuihin, jätteiden-, rejektien sekä biopolttoaineiden käsittelyyn ja märkäsuodatukseen.
Faktatietoa Kapotekista
35
vuotta liiketoimintaa
50+
asiakasta maailmanlaajuisesti
450+
toimitettua teollisuuslaitetta

Missiomme

Missiomme on olla johtava teollisuudenalojen ratkaisujen toimittaja. Näemme teollisuudenalojen prosessien potentiaalin ja pyrimme maksimoimaan niiden tuottavuuden.

Kapotekin tarina menneisyydestä nykyhetkeen

1989
Yrityksen synty

Yritys perustettiin vuonna 1989, alunperin toiminimenä Dustguard. Yritystoiminta oli sivutoimista ja yrityksen ainoa "palkollinen" työntekijä oli Timo Lehtisalo. Yritys toimi lähinnä pölynsuodatuksen alalla toimittaen Suomen yrityksille pölynsuotimiin suodatinelementtejä ja suodattimien puhdistusautomatiikkoja.

1994
Kapotekin syntymä

Toiminnan laajetessa yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1994. Yhtiön nimeksi muutettiin toimintaan viitaten Suodatinmyynti Kapotek Oy. Toiminta jatkui edelleen sivutoimisena ja hiljalleen asiakkailla käytössä olleet pölynsuotimet, joihin toimitimme komponentteja poistettiin käytöstä. Tämän johdosta toimintamme lähes loppui vuosituhannen vaihteessa.

2004
Ensimmäiset täryseulojen toimitukset

Vuonna 2004 Timo Lehtisalo jäi pois päätoimestaan ja siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi. Tässä vaiheessa yrityksen toimialaksi muodostui lähinnä täryseulonta ja tästä johtuen yrityksen nimi muutettiin Kapotek Oy:ksi. Toiminta alkoi varsinaisesti kesällä 2004 Vantaalla Rekolassa.

Samana kesänä yritykseen liittyi nykyinen tuotantopäällikkömme Mikael Saari, jonka kanssa Timo Lehtisalo oli aiemmin tehnyt pitkään yhteistyötä. Tämä tehokaksikko aloitti toiminnan laajentamisen rivakasti ja täryseulojen verkkojen uudelleenpingoituspalvelu aloitettiin. Ensimmäiset täryseulatoimitukset tehtiin jo samana kesänä.

2006
Uutta tuulta siipien alle

Kesällä 2006 saimme uuden vahvistuksen riveihimme, kun pitkäaikainen kollegamme Jarno Valtonen aloitti palveluksessamme tuotantotyöntekijänä. Tämän jälkeen voisi sanoa, että saimme kokoon Dream Teamin, jonka avulla seuraavina vuosina yrityksen liikevaihto ja voitto suurenivat sekä tuotepalettimme laajenivat. Uusina tuoteryhminä tulivat mukaan suorakaiteen muotoiset tärytasoseulat, tärykuljettimet, tärysuotimet, pyöreät epäkeskotasoseulat, akselittomat ruuvikuljettimet, -puristimet ja ruuviluokittimet sekä painesuotimien ja ruuvipuristimien suodinlieriöt.

2007
Kapotek muutti Järvenpäähän

Vuoden 2007 lopulla muutimme uusiin suurempiin omiin tiloihimme Järvenpäähän, jossa sijaitsemme vielä tänäkin päivänä.

2010
Suunniteltu tuotepaletti saavutettiin

Yrityksen aikanaan suunniteltu tuotepaletti on saavutettu ja selkeät päätoimialamme tällä hetkellä ovat seulonta, kuljettimet, rejektinkäsittelylaitteet, märkäsuodatus sekä oma suodin- ja seulontakomponenttien valmistus tiloissamme Järvenpäässä.

2014
Vahvistusta Kapotekin tiimiin

Syksyllä 2014 joukkoomme liittyi Timo Mäki, jolla on teollisuuden myynnin tuesta vankka vuosikymmenien kokemus. Timo Mäki toimii myynnin tukihenkilönä palvellen nykyisiä verkkopingotusasiakkaitamme sekä etsien ja kontaktoiden uusia potentiaalisia laiteasiakkaita.

Syksyllä 2014 vahvistimme myös verkkopingoitustuotantoamme rekrytoimalla lisää tuotantotyöntekijöitä.

Kesällä 2014 tuotepalettimme oli tarpeeksi kattava, jotta pystyimme jatkossa palvelemaan suurinta osaa Suomen teollista tuotantoa harjoittavista teollisuudenaloista sekä yksittäisten laitteiden että myös kokonaisten konelinjojen osalta sekä märkä- että kuivaprosesseissa.

Viimeisten 4 vuoden aikana laitetoimituksemme ja tuotantomme ovat enemmän ja enemmän löytäneet tietään myös ulkomaille lähinnä suorina toimituksina loppuasiakkaille ilman välikäsiä. Keväällä 2015 tuotannostamme menee ulkomaisille asiakkaille jo noin 65-70%.

2015
Kapotekin toimintaa keskitettiin

Tammikuussa 2015 kävimme kriittisen tarkastelun tuotevalikoimamme suhteen. Päätimme keskittää toimintaamme ja keskitymmekin nykyään seulontaan ja seulojen varaosiin, mekaanisiin kuljettimiin (akselittomat spiraalikuljettimet, mekaaniset ja aeromekaaniset putkikolakuljettimet), märkäsuodatukseen sekä jätteiden ja rejektien käsittelyyn (mm. ruuvipuristimet sekä ruuviluokittimet/hiekanerottimet). Tuotannossamme keskitymme täryseulojen verkkopingoituksiin, seulontakomponentteihin ja -elementteihin, koukkupääverkkoihin, polyuretaaniverkkoihin sekä kiekkosuotimien verkkojen asentamiseen.

2024
Kapotek liittyi osaksi Banmark Groupia

Kapotek Oy liittyi vuoden 2024 alussa osaksi Banmark Groupia. Kapotekin toiminta säilyy tästä huolimatta ennallaan.

Nyt
Tavoitteemme tänä päivänä

Aktiivinen tavoitteemme on vahvistaa nykyisiä asiakassuhteitamme, lisätä edelleen tuotantohenkilöstöämme sekä laajentaa varsinkin laitteiden ja koneiden osalta asiakaskuntaamme Suomessa ja etenkin muualla Euroopassa. Tarkoituksemme on kuitenkin kasvaa erittäin maltillisesti ja pitää huolta yrityksen voitollisesta toiminnasta.