Akseliton spiraaliruuvikuljetin

Akselittomassa spiraaliruuvikuljettimessa spiraali on valmistettu yhdestä tai useammasta teräslatasta ilman keskiakselia.

Spiraali makaa kaukalon pohjassa olevan muovisen tai teräksisen kulutusvuorauksen päällä. Akselittomuus mahdollistaa erittäin pitkien kuljettimien valmistamisen.

Tuotteen valmistaja: Plåt & Spiralteknik Ab

Spiraaliruuvikuljettimen ominaisuudet

checkmark

Akseliton

Akselittomuus mahdollistaa pitkien kuljettimien valmistamisen

checkmark

Joustava

Kuljeta missä tahansa kulmassa

Suosittelemme kuljettimen kanssa

BFM® joustava yhde

Uuden aikakauden yhde. Puhtaampi, varmempi ja helppokäyttöisempi.

Katso lisää

Kuvagalleria

Akseliton spiraaliruuvikuljetin yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa ruotsalaisen PST:n (Plåt&Spiralteknik Ab, www.pst.se) valmistamia akselittomia spiraaliruuvikuljettimia.

Akseliton spiraaliruuvikuljetin eroaa akselillisesta ruuvikuljettimesta siinä, että spiraali on valmistettu yhdestä tai useammasta teräslatasta ilman keskiakselia ja spiraali makaa kaukalon pohjassa olevan muovisen tai teräksisen kulutusvuorauksen päällä.

Akselittomuus mahdollistaa erittäin pitkien kuljettimien valmistamisen. Vaaka- ja lievästi nousevassa kulmassa spiraaliruuvikuljettimen pituus voi olla jopa 50-60 metriä, jyrkemmässä nousukulmassa 30-40 metriä ja pystykuljetuksessa 20-25 metriä. Tämä ominaisuus tekee spiraaliruuvikuljettimesta erittäin hyvän vaihtoehdon myös hihnakuljettimille, putkikolakuljettimille, elevaattoreille, pneumaattiselle kuljetukselle sekä kolakuljettimille.

Akseliton spiraaliruuvikuljetin käytössä

Toimitamme valtaosan spiraaliruuvikuljettimista jätteidenkäsittelyyn, biopolttoaineiden kuljettamiseen biovoimalaitoksissa, kaivosteollisuuteen sekä paperi- ja selluteollisuudessa ja siistaamoissa rejektien- ja lietteenkäsittelyyn.

Yleisimpiä kuljetettavia raaka-aineita ovat mm. sahanpuru, pelletit, puuhake, kuori, nappularejekti, muovijäte, puujäte, rakennusjäte, yhdyskuntajäte, jätevedenpuhdistamojen sekä biokaasulaitosten lietteet.

Spiraaliruuvikuljettimen kapasiteetti

Spiraaliruuvikuljettimet ovat kapasiteetiltaan 2-500 m3/h välillä. Akseliton spiraaliruuvikuljetin soveltuu muidenkin materiaalien kuten jauhemaisten ja raemaisten aineiden kuljettamiseen, mutta esimerkiksi elintarvikkeiden kuljettamiseen niitä ei juurikaan käytetä.

Akseliton spiraaliruuvikuljetin sopii myös mm. lietesiilojen pohjaruuviston valmistukseen (2-6 kpl spiraaleita), jolla siilosta saadaan tyhjennettyä tuote. Tällöin puhutaan ns. elävästä pohjasta.

Spiraaliruuvien koot määräytyvät U-kaukalon sisäleveyden mukaan. Sisäleveydet vaihtelevat välillä 200-800 mm.

Spiraaliruuvikuljettimesta enemmän irti

PST (Plåt&Spiralteknik Ab, www.pst.se) valmistaa myös hiekanerottimia, ruuviluokittimia ja ruuvisakeuttimia, joissa nesteestä erotellaan laskeuttamalla nestettä raskaammat partikkelit. Laskeutuneet partikkelit nostetaan ylös spiraaliruuvin avulla ja neste poistuu laitteesta ylijuoksulevyn kautta.

Hiekanerottimia, ruuviluokittimia ja ruuvisakeuttimia käytetään lähinnä paperi- ja selluteollisuudessa, jätevedenpuhdistamoissa, kaivosteollisuudessa sekä kemianteollisuudessa.

Kiinnostaako spiraaliruuvikuljetin?
Pyydä meiltä tarjous!

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako spiraaliruuvikuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Spiraaliruuvikuljettimen asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales