Ruuvipuristin

Ruuvipuristin on tarkoitettu teollisuuden erilaisten rejektien ja kuitumaisten jätteiden ja massojen puristamiseen.

Ruuvipuristin tunnetaan myös nimellä kompaktori. Yleisin käyttökohde on maataloudessa lietelannan puristaminen.

Ruuvipuristimen ominaisuudet

Kuvagalleria

Ruuvipuristin yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa teollisuuteen erilaisten rejektien ja kuitumaisten jätteiden ja massojen puristamiseen tarkoitetut ruuvipuristimet, joita kutsutaan toisinaan myös nimellä kompaktori.

Yleisimmin ruuvipuristimet ovat tänä päivänä käytössä maataloudessa, jossa niitä käytetään lietelannan puristaminen. Kapotek Oy on kuitenkin erikoistunut teollisuuden tarpeisiin ja meille yleisimmät käytöt ovat paperi- ja selluteollisuuden erilaisten rejektien puristaminen, biokaasulaitosten lietteiden puristaminen sekä elintarviketeollisuuden jätevirtojen puristaminen.

Miten ruuvipuristin toimii?

Ruuvipuristimessa puristettava tuote syötetään sisääntuloyhteeseen pumppaamalla tai vapaalla virtauksella. Sisällä oleva akselillinen tai akseliton ruuvi kuljettaa tuotteen sisääntulokammiosta suodinlieriön, jota kutsutaan myös puristinlieriöksi, sisään. Puristinlieriön sisällä tuotteen irtain vesi suodattuu rakomaisista pitkistä aukoista (raon leveys 0,2-1,0 mm) ja ruuvi kuljettaa märän kiintoaineksen edelleen kohti ruuvin loppupäätä. Ruuvin lehdet loppuvat ennen laitteen jousikuormitteisia päätyluukkuja ja tätä tilaa lehtien loppumisen ja päätyluukkujen välissä kutsutaan puristuskammioksi. Täällä massasta puristetaan loppuosa nesteen ja se poistuu vastaavanlaisen puristinlieriön läpi. Kun massaa kertyy puristuskammioon tarpeeksi, sen aiheuttama voima avaa jousikuormitteisia päätyluukkuja ja kuivaa tuotetta alkaa poistumaan jatkuvana virtana laitteen päästä.

Akselillinen ruuvipuristin

Akselilliset ruuvipuristimet ovat tyypillisesti maksimikapasiteetiltaan on noin 100 m3/h ja kiintoainepitoisuudella 0,5-1,5%. Kiintoainepitoisuuden kasvaessa laitteen kapasiteetti kuutioissa tunnissa pienenee.

Akselilliset ruuvipuristimet on varustettu akselittomaan spiraaliruuvipuristimeen nähden huomattavasti suuremmalla syöttökapasiteetilla, sekä suuremmalla puristettavan massan kuiva-ainepitoisuudella laitteen lopussa.

Akseliton spiraaliruuvipuristin

Akselittoman spiraaliruuvipuristimen maksimikapasiteetti on noin 10 m3/h.

Etuna akselittomalla spiraaliruuvipuristimella akselilliseen on se, että laite on melko tunteeton mikäli syötteen mukana tulee jonkin verran isompia kappaleita. Akselillisessa ruuvipuristimessa suodinrummun sisäpinnan ja ruuvin lehtien väliin jää erittäin pieni välys, joten laitteeseen ei voi syöttää isompia tai pitkänomaisia kappaleita.

Kiinnostaako ruuvipuristin?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako ruuvipuristin?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Ruuvipuristimien asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales