Keskipakoisseula

Keskipakoisseulalla voidaan poistaa suhteellisen pieni osuus ylisuuria partikkeleita tuotevirrasta.

Yleisin käyttötarkoitus on varmistusseulonta, jossa poistetaan kokkareet elintarvikkeista ja muista jauhemaisista aineista. Keskipakoisseuloja on käytössä enimmäkseen elintarviketeollisuudessa, mutta myös kemianteollisuudessa. Keskipakoisseulaa kutsutaan myös rumpuseulaksi.

Keskipakoisseulan ominaisuudet

checkmark

Ylisuurien partikkeleiden poisto

Seulo ylisuuria partikkeleita tuotevirrasta

checkmark

Hellävarainen seulonta

Seulo helposti rikkoutuvat tuotteet hellävaraisesti

checkmark

Ultraäänilaitteisto

8-kertaista laitteen kapasiteetti ultraäänellä

Kuvagalleria

Keskipakoisseula yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa teollisuuteen kuivien raemaisten ja jauhemaisten aineiden käsittelyyn tarkoitettujen täryseulojen lisäksi myös keskipakoisseulat.

Keskipakoisseula mahdollistaa ylisuurien partikkelien poiston tuotevirrasta. Yleisin syy laitteen käyttöön varmistusseulonta eli poistetaan kokkareet elintarvikkeista ja muista jauhemaisista aineista ennen niiden pakkaamista pakkauksiin tai niiden käyttämistä prosessissa.

Yleisimmin keskipakoisseula on käytössä elintarviketeollisuudessa, mutta viime vuosikymmenen aikana laitteita on alettu käyttämään myös kemianteollisuudessa.

Kapotek Oy on myös toteuttanut järjestelmiä, joissa ylitettä on ollut jopa 30% tuotevirrasta. Tämä on vaatinut erikoisratkaisuja laitteistolta. Normaalisti keskipakoisseuloissa ylitettä on maksimi 5-10%.

Toisinaan teollisuudessa keskipakoisseulat kulkevat myös nimellä rumpuseula.

Miten keskipakoisseula toimii?

Perusperiaate laitteessa on, että tuote syötetään sisääntuloyhteeseen hallitusti ja laitteen sisällä oleva noin 800-900 rpm pyörimisnopeudella pyörivä ruuvi kuljettaa tuotteen nopeasti eteenpäin seulontarummun sisään. Seulontarummun sisäpuolella ruuvi muuttuu lavoiksi, jotka sinkoavat partikkelit suurella nopeudella sihtirumpua vasten. Sihtirumpu on valmistettu joko reikälevystä tai kudotusta teräs- tai muoviverkosta. Sihtirummun läpäissyt valtaosa tuotevirrasta poistuu koneesta poistoyhteestä. Seularummun aukkokokoa suuremmat partikkelit ajautuvat rummun päähän ja putoavat ulos yliteaukosta.

Vaikka partikkelit singotaan suurella keskipakoisvoimalla vasten sihtirumpua, on keskipakoseulonta kuitenkin yllättävän hellävarainen tapa seuloa helposti rikkoutuvia tuotteita.

Seulottaessa melko pienellä aukkokoolla helposti holvaavia tuotteita, joudutaan usein lisäämään pyörivien lapojen päälle teräs- tai muoviharjat pitämään verkkoa puhtaana. Harjat eivät pyöriessään normaalisti kosketa verkkopintaa vaan ovat muutaman millimetrin päässä verkosta.

Keskipakoisseula ja ultraäänilaitteisto

Uusimpana innovaationa keskipakoisseuloihinkin on kyetty kehittämään ultraäänilaitteisto, joka monissa tapauksissa jopa 8-kertaistaa laitteen kapasiteetin. Ultraääni mahdollistaa jauheiden kuivaseulonnassa jopa 20 mikronin seulontatason, joka ilman sitä todennäköisesti olisi mahdotonta saavuttaa.

Kiinnostaako keskipakoisseula?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako keskipakoisseula?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Keskipakoisseulan asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales