Täryseula

Täryseulalla erotellaan erikokoiset partikkelit toisistaan täryliikkeen avulla.

Täryseulaa voidaan käyttää niin kuivien jauhemaisten ja raemaisten aineiden kuin märkienkin tuotteiden ja nesteiden seulontaan. Kutsutaan myös tärysihdiksi.

Katso video

Täryseulan pääominaisuudet

checkmark

Jaottelu kokoluokkiin

Täryseula jaottelee tuotteet 2-5 eri kokoluokkaan

checkmark

1-4 eri aukkokokoa

Seulan verkon aukkokoot voivat olla 0,03-20,0 mm

checkmark

Kuiva- ja märkäseulonta

Täryseula seuloo sekä kuivat että märät tuotteet

Suosittelemme täryseulan kanssa

BFM® joustava yhde

Uuden aikakauden yhde. Puhtaampi, varmempi ja helppokäyttöisempi.

Katso lisää

Kuvagalleria

Täryseula yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy tarjoaa erilaisia seulontaratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Valikoimistamme löytyy erikokoisia ja -mallisia täryseuloja kaikenlaisiin seulontatarpeisiin. Täryseula, jota kutsutaan myös tärysihdiksi, on laite jolla saadaan eroteltua erikokoiset partikkelit toisistaan täryliikkeen avulla. Täryseulaa voidaan käyttää niin kuivien jauhemaisten ja raemaisten aineiden kuin märkienkin tuotteitten ja nesteiden seulontaan.

Tuotteiden jaottelu täryseulalla

Täryseula mahdollistaa jauhemaisten ja reamaisten tuotteiden jaottelun kahdesta maksimissaan viiteen eri kokoluokkaan. Seulassa on yhdestä neljään eri aukkokoolla varustettua verkkoa päällekkäin, jolloin suurin aines poistuu seulasta ylimmän verkon päältä ja hienoin aines alimman verkon alapuolelta. Kuiva- sekä märkäseulonnassa seulan verkon aukkokoot voivat olla 0,03-20,0 mm.

Esimerkki 1-tasoisesta kuivaseulonnan käyttökohteista on muun muassa hienosokeri, josta halutaan erotella kokkareet pois ennen tuotteen pakkaamista kuluttajapakkauksiin. Tällöin seulan läpi menevä jae on haluttu lopputuote. Toisin päin esimerkkinä koiranruoasta taas halutaan erotella pois liian hieno jauhemainen aines ennen säkkiin pakkaamista, jolloin seulaverkon läpi menee suhteellisen vähän ainesta ja seulaverkon päältä koneesta poistuva aines on laadukasta lopputuotetta. Molemmissa edellä mainituissa tapauksissa puhutaan ns. varmistusseulonnasta.

Märkäseulonta täryseulalla

Meiltä löytyy myös sopiva täryseula märkäseulontaan. Märkäseulontaa voidaan hyödyntää esimerkiksi jäteveden, raakaveden tai prosessin kiertoveden puhdistamisessa, jolloin vedestä seulotaan pois kiinteää orgaanista ainesta. Märkäseulontaan tarkoitetuissa täryseuloissa seulaverkon aukkokoot voivat olla 30 mikronista 20 mm:iin. Monesti puhdistettaessa esimerkiksi jätevettä 30-40 mikronin aukkokoolla voidaan puhua enemmänkin suodatuksesta kuin seulonnasta.

Yleisin märkäseulontakäyttö Suomessa on kuitenkin lähinnä LWC-paperin päällystyspastaan tarvittavien mineraalilietteiden seulominen 40-150 mikronin seulaverkoilla. Kyseisiä lietteitä ovat mm. jauhettu kalsiumkarbonaatti, PCC, talkki, kaoliini, liitu, titaanidioksidi sekä myös päällystyspastaan lisättävä lateksi ja erilaiset tärkkelykset. Täryseula poistaa lietteistä ylikokoiset lähinnä hiekkapartikkelit, jotka saattavat aiheuttaa paperiin laatuvirheitä. Lisäksi täryseuloja käytetään itse päällystyspastan paluukierrossa poliisisihtinä. Myös lietteet, joita käytetään paperin täyteaineina, seulotaan usein täryseulaa tai tärysihtiä käyttäen.

Kapotekin täryseulamallisto

Kapotekin laajasta mallistosta löytyy sekä pyöreä että suorakaiteen muotoinen täryseula ja tasotäryseulat. Täryseuloja käytetään yleisesti muun muassa paperiteollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Toimitamme täryseuloja Suomeen kaikille teollisuuden aloille sekä myös monesti projekteihin Euroopassa, Kauko-Idässä sekä Pohjois-Amerikassa.

Kapotek on toiminut alalla jo yli 20 vuoden ajan ja lisäksi avainhenkilöillämme on jo lähes 45 vuoden kokemus seulonnasta, joten ota rohkeasti yhteyttä asiantunteviin ammattilaisiimme ja kysy minkälainen täryseula sopii parhaiten Sinun tarpeisiisi.

Meiltä löytyy Järvenpäästä useita erikokoisia ja –tyyppisiä täryseuloja jopa täyden mittakaavan koeajoihin joko asiakkaan tai omissa tiloissamme.

Kiinnostaako täryseula?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Täryseulan asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales

Kiinnostaako täryseula?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?