Alipainekuljetin

Alipainekuljetin on tarkoitettu teollisuuden jauheiden ja raemaisten aineiden kuljettamiseen.

Alipainekuljetin kuljettaa tuotteita pölyttömästi jopa 30 metrin matkan vaaka- ja pystytasossa. Yleisimmät teollisuudenalat joilla alipainekuljettimia käytetään ovat elintarviketeollisuus ja kemianteollisuus. Alipainekuljetin sopii parhaiten tuotteille, joiden ominaispaino ei ole yli 2,0 t/m3.

Alipainekuljettimen ominaisuudet

checkmark

Pölytön

Kuljeta pölyttömästi jopa 30 metrin matka

checkmark

Hellävarainen

Kuljeta tuotteita äärimmäisen hellävaraisesti

checkmark

Joustava

Kuljettaminen onnistuu vaaka- ja pystytasossa

checkmark

Helposti pestävä

Kuljetin on erittäin helppo puhdistaa

Suosittelemme kuljettimen kanssa

BFM® joustava yhde

Uuden aikakauden yhde kuljettimille. Puhtaampi, varmempi ja helppokäyttöisempi.

Katso lisää

Kuvagalleria

Alipainekuljetin yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa teollisuuteen jauheiden ja raemaisten aineiden kuljettamiseen tarkoitetut alipainekuljettimet. Alipainekuljetin kuljettaa tuotteita pölyttömästi jopa 30 metrin matkan vaaka- ja pystytasossa.

Varsinainen alipainekuljetinrunko on aina kuljettimen loppupäässä. Laitteen päällä on alipainepumppu, jonka sisällä on ns. venturi. Venturin läpi puhalletaan paineilmaa ja venturin raoista sisäinen alipaine imee sivusta ilmaa mukaansa. Tämä on ilmaa, joka imetään kuljettimen alkupäästä letkua tai teräsputkea pitkin pulssimaisesti. Pulssin mukana kuljetetaan myös alkupäästä itse tuote. Tuote kulkeutuu letkua tai putkea pitkin varsinaisen alipainekuljetinrungon sisälle ja kerääntyy avattavan pohjaventtiilin päälle. Imettävä ilma taas poistuu mikronitason suotimien läpi alipainepumppuun ja sen venturin sisään ja poistuu laitteesta joko tehdastilaan tai ulkoilmaan. Kun tuotetta on kertynyt tietty määrä pohjaventtiilin päälle, se avautuu ja tuote poistuu alipainekuljettimen rungon sisältä eteenpäin asiakkaan prosessiin.

Alipainekuljettimen käyttö

Alipainekuljetin sopii parhaiten tuotteille, joiden ominaispaino ei ole yli 2,0 t/m3. Mikäli ominaispaino ylittää tämän, voi alipainekuljetinta kuitenkin käyttää tällaisillekin tuotteille, mutta silloin kuljetusmatka ja saavutettava kapasiteetti pienenevät ja varsinkin mikäli pyritään kuljettamaan pitkää matkaa suoraan ylös.

Laadukkaat alipainekuljettimet

Alipainekuljettimen etuina on pölyttömyys, joustavuus ahtaissakin prosessin kohteissa, suhteellisen edullinen hankintahinta, luotettavuus ja helppo pestävyys. Varsinkin elintarvikkeita silmälläpitäen alipainekuljetin käsittelee erittäin hellävaraisesti kuljetettavaa tuotetta.

Alipainekuljettimelle kilpailevia laitteita ovat ruuvikuljetin, pneumaattinen kuljetus, tärykuljetin, mekaaninen ja aeromekaaninen putkikolakuljetin, joustava spiraalikuljetin, kuppielevaattori ja hihnakuljetin.

Yleisimmät teollisuudenalat joilla alipainekuljetinta käytetään ovat elintarviketeollisuus ja kemianteollisuus.

Alipainekuljettimen kapasiteetit määräytyvät tuotteen partikkelikoon, ominaispainon, kuljetusmatkan sekä nousukorkeuden perusteella. Mallistomme alipainekuljettimet on saatavilla useissa eri kokoluokissa, ja niiden kapasiteetit vaihtelevat välillä 0,5-15,0 m3/h.

Kiinnostaako alipainekuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako alipainekuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Alipainekuljettimen asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales