Putkikolakuljetin

Putkikolakuljetin soveltuu teollisuuden raemaisten ja jauhemaisten aineiden kuljettamiseen.

Putkikolakuljetinta käytetään varsinkin elintarviketeollisuudessa, kemianteollisuudessa, paperiteollisuudessa, liettämöissä, voimalaitoksissa ja kaivosteollisuudessa. Valikoimastamme löytyy kolme erilaista putkikolakuljetinta; aeromekaaninen putkikolakuljetin, raskas mekaaninen putkikolakuljetin, kevyt mekaaninen putkikolakuljetin.

Aeromekaaninen putkikolakuljetin

Raskas mekaaninen putkikolakuljetin

Kevyt mekaaninen putkikolakuljetin

Kuvagalleria

Putkikolakuljetin yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa teollisuuteen raemaisten ja jauhemaisten aineiden kuljettamiseen tarvittavat putkikolakuljettimet.

Putkikolakuljetin koostuu teräsputkesta ja sen sisällä hitaasti tai nopeasti liikkuvista useimmiten polyamidista eli Nylonista valmistetuista kiekoista, jotka on pultattu tai valettu kiinni vaijeriin tai teräsketjuun.

Putkikolakuljettimia käytetään varsinkin elintarviketeollisuudessa, kemianteollisuudessa, paperiteollisuudessa, liettämöissä, voimalaitoksissa ja kaivosteollisuudessa.

Aeromekaaninen putkikolakuljetin

Putkikolakuljettimia on valikoimassamme kolmea eri tyyppiä. Ensimmäisenä tyyppinä on aeromekaaninen putkikolakuljetin, joka kuljettaa tuotetta noin 16-18 metrin matkan vaakaan, vinoon tai suoraan ylöspäin ja voi tehdä matkalla vain yhden ylimääräisen 90 asteen käännöksen. Kuljetinketjun etenemisnopeus on normaalisti noin 4-5 m/s, jolloin syntyy ns. imuvaikutus eli ketju muovikiekkoineen imee ilman ja tuotteen mukaansa.

Aeromekaaniset putkikolakuljettimet soveltuvat erittäin hankalien materiaalien kuten titaanidioksidinpulverin kuljettamiseen. Lisäksi putkikolakuljettimet soveltuvat erittäin hyvin elintarvikkeiden kuljetukseen sisäisestä pesumahdollisuudesta johtuen. Kuljetin tyhjentää myös itsensä hyvin, jolloin samalla kuljettimella voidaan peränjälkeen kuljettaa eri tuotteita, joita ei saa sekoittaa toisiinsa.

Maksimikapasiteetti noin 35 m3/h ja putken ulkohalkaisija normaalisti joko 76 tai 114 mm.

Raskas mekaaninen putkikolakuljetin

Toisena tyyppinä mekaaninen putkikolakuljetin voi olla ns. Heavy Duty-mallia, jolloin kuljettimen pituus voi olla maksimissaan noin 30-35 metriä. Kuljetin on normaalisti suora tehden vain joitakin loivia kaarroksia tai koko putkiston muoto ulkopuolelta katsoen saattaa olla lähes ympyrän muotoinen. Kuljetinketjun etenemisnopeus normaalisti noin 0,25-0,5 m/s.

Maksimikapasiteetti noin 60 m3/h ja putken ulkohalkaisija normaalisti joko 114 tai 273 mm.

Kevyt mekaaninen putkikolakuljetin

Kolmantena tyyppinä mekaaninen putkikolakuljetin, joka on edellä mainittua Heavy Duty-mallia rakenteeltaan jonkin verran kevyempi. Kuljettimen maksimipituus voi olla jopa 150 m (+paluuputki) ja kuljetin voi tehdä useita 60-90 asteen käännöksiä vaakatasossa, vinoon ja pystytasossa. Kuljetinketjun etenemisnopeus normaalisti noin 0,3-0,6 m/s.

Maksimikapasiteetti noin 35 m3/h ja putken ulkohalkaisija normaalisti 60, 76, 114 tai 168 mm.

Kiinnostaako putkikolakuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako putkikolakuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Putkikolakuljettimien asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales