Joustava ja suoraputkinen spiraalikuljetin

Joustavaa ja suoraputkista spiraalikuljetinta on käytetty perinteisesti paljon elintarviketeollisuudessa ja muoviteollisuudessa, mutta nykyään niitä käytetään lähes kaikissa teollisuuksissa joissa käsitellään jauhemaisia ja raemaisia tuotteita.

Tätä kuljetinta käytetään myös maatalouspuolella kuljettamaan eläinten rehua.

Spiraalikuljettimen ominaisuudet

checkmark

Kuljeta suoraan ylös

Kuljetin voi kuljettaa lähes suoraan ylöspäin

checkmark

Nylon-putket

Polyamidista valmistettu putki on yleisin valinta

checkmark

Muoviputket

Kuljetinta voidaan käyttää muoviputken kanssa

checkmark

Teräsputket

Kuljetinta voidaan käyttää teräsputken kanssa

Suosittelemme spiraalikuljettimen kanssa

BFM® joustava yhde

Uuden aikakauden yhde kuljettimille. Puhtaampi, varmempi ja helppokäyttöisempi.

TUTUSTU

Kuvagalleria

Spiraalikuljetin yksityiskohtaisesti

Kapotek Oy toimittaa teollisuuteen raemaisten ja jauhemaisten aineiden kuljettamiseen joustavat ja suoraputkiset spiraalikuljettimet.

Perinteisesti joustavia spiraalikuljettimia on käytetty erittäin paljon elintarviketeollisuudessa ja muoviteollisuudessa, mutta nykyään niitä käytetään lähes kaikissa teollisuuksissa, joissa käsitellään jauhemaisia ja raemaisia tuotteita.

Joustavat ja suoraputkiset spiraalikuljettimet ovat käytössä esim. maatalouspuolella eläinten rehun kuljettimina. Nämä kuljettimet eivät rakenteeltaan ole soveltuvia todelliseen jatkuvaan teollisuuskäyttöön kuten Kapotekin edustamat laitteet.

Spiraalikuljettimien rakenne

Joustavan spiraalikuljettimen pääosat ovat suhteellisen ohutseinämäinen polyamidi- eli Nylon-putki, teräslatasta väännetty spiraali, sisääntuloyhde sekä kuljettimen loppupäässä oleva ulostuloyhde vaihdemoottoreineen.

Nylon-putken ohutseinämäisyydestä ja spiraalin melko ohuesta materiaalivahvuudesta johtuen kuljetin voidaan vääntää tietyllä säteellä sopimaan hankaliin ja ahtaisiin asennuskohteisiin.

Spiraalikuljettimien kapasiteetti

Joustavan spiraalikuljettimen maksimikapasiteetti on noin 15 m3/h ja putken ulkohalkaisija välillä 50-130 mm. Kuljetin voi kuljettaa tuotetta myös lähes suoraan ylöspäin. Joustavan spiraalikuljettimen maksimipituus on noin 20 m.

Huomioitavaa on, että kuljettimen on tarkoitus normaaliajossa toimia lähes 100%:n täyttöasteella, jolloin tuote keskittää spiraalin eikä spiraalin ja putken seinämän välille tule juurikaan kosketusta. Näin osien kuluminen minimoidaan.

Joustava spiraalikuljetin ei normaalisti ole tarkoitettu käyttöihin, joissa kuljettimen on tarkoitus ajon jälkeen tyhjentää itsensä kokonaan. Toki kuljettimen tyhjentäminen onnistuu hyvin ajamalla laitetta hitaalla nopeudella taaksepäin ja avaamalla päätyluukku putken alkupäästä.

Suoraputkinen spiraalikuljetin

Suoraputkinen spiraalikuljetin on tullut markkinoille vasta 2000-luvun alkupuolella. Useimmiten putki on tässäkin kuljetinmallissa polyamidia eli Nylonia, mutta joissakin tapauksissa käytetään myös teräsputkea.

Muoviputkien seinämävahvuudet ovat aivan eri luokkaa kuin joustavissa spiraalikuljettimissa. Myös spiraalit on valmistettu erittäin paksuista teräslatoista.

Putkien ulkohalkaisijat ovat 140, 160 ja 220 mm ja maksimikapasiteetti noin 45 m3/h. Maksimipituus suoraputkisella spiraalikuljettimella on noin 15 metriä.

Suoraputkisella spiraalikuljettimella on mahdollisuus rakentaa kuljetinjärjestelmä, joka kuljettaa jauhemaisia ja raemaisia aineita suoraan ylöspäin noin 10 metriä.

Kiinnostaako spiraalikuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Saimme viestisi! Olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa.

Hups! Täytithän varmasti kaikki kentät?

Kiinnostaako spiraalikuljetin?
Kysy meiltä tarjous.

Lähetä meille viesti

Viestisi on lähetetty! Olemme pian yhteydessä.
Hups! Täytithän kaikki kentät?
Yhteyshenkilö

Spiraalikuljettimen asiantuntija

Timo Lehtisalo
Managing Director & Sales